Inclusief BTW en verplaatsingskosten

Responsible Young Drivers Vlaanderen ontwikkelde een ‘Eerstegraadspakket’ om leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar te duiden op de gevaren in het verkeer.

Te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer, als passagier in de auto... iedere manier van verplaatsen kent bepaalde risico’s. In dit interactief vormingspakket staan we stil bij verkeersveiligheid, met de nadruk op actieve weggebruikers. Drie rollen komen aan bod in het pakket: voetgangers, fietsers en passagiers in de auto.

Het vormingspakket is voorzien van praktische oefeningen, interactieve werkvormen en levensechte dilemma’s waardoor de boodschap op een eenvoudige en positieve manier wordt overgebracht.

-        Hoe maak ik me goed zichtbaar voor andere weggebruikers?

-        Wat is het belang van een fietshelm?

-        Waarom draag ik best mijn veiligheidsgordel in de wagen?

Door middel van onze 'Helmsimulator' en 'Impactweegschaal' gaan we samen met de leerlingen op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Duur: 1 lesuur per klasgroep (max. 25 lln.)

Prijs: € 200 per dag (max. 6 sessies)

Nodig: klaslokaal met beamer + internet

Aanbieder: RYD (Responsible Young Drivers)