Inclusief BTW en verplaatsingskosten

In het ‘Tweedegraadspakket’ nemen we de houding van de leerlingen in het verkeer onder de loep. Daarbij spelen hoffelijkheid en veiligheid een sleutelrol.

Tijdens deze vorming worden de thema’s zichtbaarheid, afleiding en alcohol besproken.

De leerlingen krijgen praktische vraagstukken voorgeschoteld zodat ze zich bewust worden van hun houding in het verkeer. Daarvoor maken we gebruik van twee handige hulpmiddelen. Bij de 'Distracted Driving Game' ondervinden leerlingen dat sms’en en fietsen niet samen gaan. De 'Promillebril' wijst op de gevaren van alcohol in het verkeer. Samen met de leerlingen starten we een dialoog over de verschillende aspecten van verkeersveiligheid.

De praktische oefeningen, ludieke filmpjes en interactieve werkvormen maken onze boodschap duidelijk voor leerlingen uit het derde en vierde middelbaar.

Duur: 2 lesuren per klasgroep (max. 25 lln.)

Prijs: € 200 per dag (max. 3 sessies)

Nodig: klaslokaal met beamer + internet

Aanbieder: RYD (Responsible Young Drivers)