SCHOLEN: € 550 inclusief BTW en verplaatsingskosten

NON-PROFIT: € 1.210 inclusief BTW

BEDRIJVEN: € 1.500 exclusief BTW

Wanneer we spreken over rijden onder invloed, wordt de fiets vaak over het hoofd gezien. Hoewel dat vaak als een alternatief wordt beschouwd, moeten we er toch op wijzen dat fietsen onder invloed ook gevaarlijk is. Responsible Young Drivers beschikt daarom over een 3D-Tripping Bike. Met de 3D-Tripping Bike worden de leerlingen ondergedompeld in Virtual Reality. Tijdens deze simulaties ondervinden ze met hun eigen ogen de effecten van alcohol en drugs op de fiets. De toeschouwers kunnen de ervaring meevolgen via een aangesloten televisiescherm. Op de 3D-Tripping Car krijgen leerlingen de kans om eenmalig onder invloed te fietsen in een veilige omgeving. Ervaring leert ons dat deelnemers na afloop verbaasd zijn over de effecten die alcohol en drugs hebben op het fietsgedrag. Omdat de leerlingen de effecten van het fietsen onder invloed ervaren op een moment dat ze er met hun volledige verstand bij zijn, zullen ze de ernst van de zaak beter beseffen. Tot slot starten we een discussie rond fietsen onder invloed en gaan we dieper in op de gevolgen hiervan. Duur: 1 lesuur per klasgroep (max. 25 lln.)

Nodig: overdekte (binnen)ruimte van 5m op 10m, elektriciteit 220V

Aanbieder: Responsible Young Drivers Vlaanderen vzw