Inclusief BTW en verplaatsingskosten

Met het ‘Derdegraadspakket’ zet Responsible Young Drivers leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar aan tot een veiligere houding in het verkeer.

“Jongeren zijn oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. Een combinatie van onervarenheid en overdreven zelfvertrouwen liggen aan de basis.”

Tijdens deze vorming leggen we de nadruk op drie kwesties: verkeersstatistieken, jongeren als risicogroep en de voornaamste oorzaken van verkeersongevallen.

Hierbij wordt er ingespeeld op de leefwereld van de jongeren door herkenbare situaties, levensechte dilemma’s en praktische oefeningen aan te bieden. Bovendien hanteren we steeds een positieve en niet-repressieve aanpak door de jongeren zelf te laten meedenken aan de voordelen van een veilig en verantwoord verkeer. Het pakket wordt vergezeld door de 'Promillebril' en de ‘Impactweegschaal’, maar op aanvraag kunnen er ook andere tools toegevoegd worden.

Leerlingen uit de derde graad zijn vaak bezig met het behalen van hun rijbewijs. Daarom is deze vorming de ideale gelegenheid om hen bewust te maken van veiligheid in het verkeer. We sturen de leerlingen naar huis met nuttige tips en interessante weetjes in verband met verkeersveiligheid.

Duur: 2 lesuren per klasgroep (max. 25 lln.)

Prijs: € 200 per dag (max. 3 sessies)

Nodig: klaslokaal met beamer + internet

Aanbieder: RYD (Responsible Young Drivers)