€550.00 incl. BTW en verplaatsing

NON-PROFIT: € 1.210 inclusief BTW

BEDRIJVEN: € 1.500 exclusief BTW

De Crashtest simuleert een frontale botsing aan twee verschillende snelheden. Per vier leerlingen laten we hen telkens twee keer botsen. Daarna moeten ze zelf raden aan welke snelheden deze botsingen plaatsvonden. Het wordt al snel duidelijk dat ze, zelfs aan een lage snelheid, een grote impact ervaren. Dit bewijst dat de gordel, zowel aan een lage als hoge snelheid, jouw beste vriend is in de wagen.

Nadat alle leerlingen de impact van een frontale botsing hebben ervaren, gaan we dieper in op het dragen van de gordel en de impact van snelheid.

Ten slotte krijgt elke leerling de kans om hun reactiesnelheid te testen. Aan de hand van deze test wordt al snel duidelijk dat concentratie heel wat verkeersongevallen kan vermijden.

Duur: 1 lesuur per klasgroep (max. 25 lln.)

Nodig: 4m op 10m buiten, elektriciteit 220V/16A

Aanbieder: RYD (Responsible Young Drivers)