€ 12,00

Voor kinderen die het tot eerstehulpexpert willen schoppen, is er de uitgebreide cursus Helpertje. Kinderen tussen 10 en 12 jaar leren in16 lesuren:

de basisprincipes van eerste hulp toepassen;
de vier stappen in eerste hulp kennen;
over de verschillende hulpdiensten;
reanimeren;
allerlei wonden verzorgen.
Uiteraard horen er ook heel wat oefeningen bij!

Praktijktest

Na de cursus kunnen de kinderen deelnemen aan de praktijktest. Tijdens deze test laten ze zien dat ze de kneepjes van eerste hulp onder de knie hebben. Wie slaagt voor het examen, ontvangt het Europees erkende brevet Helpertje.

Wie geeft de cursus?

Ben je leerkracht? Dan mag je deze cursus zelf geven in je klas. Kondig je cursus uiterlijk vier weken vooraf aan bij Jeugd Rode Kruis met het aankondigingsformulier. Wens je als leerkracht een praktijktest af te nemen? Dan moet je geslaagd zijn voor het LEGO-examen van Rode Kruis-Vlaanderen. Je kan ook een jeugdmonitor van Jeugd Rode Kruis uitnodigen om het examen af te nemen. Bezorg na de praktijktest het praktijktestverslag aan Jeugd Rode Kruis. Dan ontvang je zo snel mogelijk de brevetten in jouw brievenbus. De cursus kan ook gegeven worden door een lesgever (vrijwilliger) van Jeugd Rode Kruis. Voor meer informatie, neem contact op met Jeugd Rode Kruis via jeugdrodekruis@rodekruis.be of 015 44 35 70.

Bestel hier

Aanbieder: Jeugd Rode Kruis vzw