Hoe punten verdienen?

Leer je kinderen veilig STAPPEN met

Leer je leerlingen vaardig FIETSEN via

Test de kennis van je leerlingen via De Grote Verkeerstoets (vijfde leerjaar): 1 punt

Neem deel aan Helm Op Fluo Top (heel de school): 1 punt

Schakel verkeersouders in en zorg dat ze (gratis) geregistreerd zijn op www.verkeersouders.be: 1 punt, ongeacht het aantal verkeersouders.

Neem deel aan één (of meer) van onze praktijkgerichte begeleidingen op maat: 1 punt per vorming, ongeacht hoeveel leerkrachten aanwezig zijn.

Neem deel aan het Congres Verkeer op School of het Vlaams Congres Verkeersveiligheid: 1 punt, ongeacht hoeveel leerkrachten aanwezig zijn.

Hoe een medaille behalen?

Met elk van bovenstaande VSV-initiatieven verdient je school 1 punt. Afhankelijk van het aantal punten dat je school haalt, kan je deze medailles winnen:
3 punten: bronzen medaillepakket
6 punten: zilveren medaillepakket
9 punten: gouden medaillepakket
12 punten: briljanten medaillepakket

Bij elk pakket krijg je:

• een medaille Verkeer op School om aan de schoolpoort te hangen;
  • een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite;
  • een GRATIS beloning naar keuze: 1 cadeau bij een bronzen of kleutermedaille, 2 cadeaus bij een zilveren medaille, 3 bij een gouden medaille en 4 bij een briljanten.

De beloningen waaruit je kan kiezen:

Kleuterscholen

Voor aparte kleuterscholen (scholen die enkel en alleen een kleuterafdeling hebben) geldt een aparte regeling, gezien het aanbod voor kleuterscholen beperkter is. Zij verdienen punten met het Voetgangersbrevet Brons, het Loopfietsbrevet, het inschakelen van verkeersouders en het volgen van het Congres Verkeer op School of een Begeleiding op Maat. Kleuterscholen die minstens 3 punten halen ontvangen een kleutermedaillepakket, en kunnen beloningen voor kleuters kiezen zoals preborden of een prentenboek.

Wanneer?

In oktober krijg je een mail van de VSV met daarin vermelding van het aantal punten dat je school verdiend heeft volgens onze databank. We vragen je deze gegevens te bevestigen via een link en te kiezen welke beloning(en) je gratis wilt ontvangen. OPGELET: de mail wordt verstuurd naar alle contactpersonen van de school. OVERLEG dus best eerst welke beloningen je gaat kiezen. Na je bevestiging bezorgen we het medaillepakket na de herfstvakantie aan de school. Volledig gratis.

Belangrijk!

Geen paperassen, geen bijkomend papierwerk, geen extra inschrijvingen. Alles wordt automatisch opgevolgd door de VSV.

Voorbeeld

Je school geeft fietsles met behulp van de Fietsbrevetten Brons en Zilver (2 punten), organiseert Het Grote Fietsexamen (1 punt), neemt deel aan De Grote Verkeerstoets (1 punt), twee leerkrachten zijn naar het Congres Verkeer op School gekomen (1 punt), en er zijn 4 geregistreerde verkeersouders (1 punt): in totaal 6 punten: ZILVER!