1. Inschrijven

Alle Vlaamse secundaire scholen kunnen zich tot en met 1 juni 2022 inschrijven via  www.slimmemobielescholen.beNa je inschrijving ontvang je een mail met een link naar het online subsidieformulier. Houd deze mail goed bij, het subsidieformulier dien je in als alle acties en initiatieven afgelopen zijn of alle materialen aangekocht zijn.  

2. Schoolgegevens

Zorg ervoor dat de contactgegevens van de projectverantwoordelijke voor Slimme Mobiele Scholen en deSMS-verantwoordelijke binnen de school, altijd up-to-date zijn. Alle communicatie over het project verloopt via die persoon. 

3. SMS-begeleiding

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) heeft SMS-begeleiders in dienst op wie scholen gedurende het ganse schooljaar beroep kunnen doen. Is de organisatie van activiteiten rond verkeers- en mobiliteitseducatie (VME) bij jou op school niet evident of vind je het moeilijk een VME-leerlijn uit te werken? Aarzel dan niet om een afspraak te maken met één van onze professionele SMS-begeleiders voor een bezoek op school. Stuur hiervoor een mailtje naar  slimmemobielescholen@vsv.be. 

4. Webshop Verkeer op School

De  Webshop Verkeer op School  is een online inventaris van educatieve materialen en -projecten die je kunt gebruiken om werk te maken van verkeers- en mobiliteitseducatie. Zorg voor een goede communicatie binnen je schoolteam en maak tijdig een definitieve keuze uit de webshop. Lees aandachtig het subsidiereglement om te weten welke materialen in aanmerking komen voor de subsidie.  

5. Materialen en initiatieven bestellen 

Je bestelt of reserveert het gekozen materiaal via de  Webshop Verkeer op School. Je bestelling komt automatisch terecht bij de organisatie of uitgeverij. Als het gaat over een activiteit maak je de nodige afspraken met de betrokken organisatie. Je ontvangt een bevestigingsmail van elke bestelling. Hou deze goed bij. Op deze manier heb je een overzicht van je bestellingen. 

6. 100 euro extra subsidie

De VSV heeft sinds 2020 een leerplatform voor het secundair onderwijs.

Als er minstens één klas de onderdelen 'Test je kennis' of 'Test je vordering' hebben afgelegd, kan je school 100 euro extra subsidie verdienen. 

Alle informatie vind je op de website van Verkeer in de Klas.

7. Nieuws Verkeer op School

Tijdens het hele schooljaar kun je terecht op  nieuws.verkeeropschool.be. Deze nieuwswebsite bevat heel wat nieuws en tips over verkeers- en mobiliteitseducatie. Er verschijnen ook regelmatig artikels en interviews over creatieve projecten. Je kunt er dus een hoop inspiratie opdoen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke twee maanden een overzicht van het laatste nieuws in de wereld van verkeers- en mobiliteitseducatie. 

8. Terugbetaling subsidie 

Ga naar de link van het online subsidieformulier die je ontving in je inschrijvingsmail. Open de link, vul er de gevraagde gegevens in en upload de facturen van je aankopen. Dien het ingevulde subsidieformulier in ten laatste op vrijdag 10 juni 2022. Wij kijken alles na, sturen een bevestigingsmail en betalen de materialen en initiatieven die onder de subsidie vallen terug. Subsidieformulieren die na 10 juni 2022 ingediend worden, zijn te laat en betalen wij niet terug. 

Ben je niet helemaal zeker? Contacteer ons dan via  slimmemobielescholen@vsv.be  of dien je subsidieformulier iets vroeger in, op die manier kunnen we je nog tijdig op de hoogte brengen van eventuele fouten.